Home Agenda Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie 2024

15 oktober 2024 t/m 19 november 2024

Word aandachtsverder! Je leert knelpunten en risicovolle situaties op het gebied van hygiëne en infectiepreventie herkennen. Ook leer je hoe je de knelpunten samen met je team kunt aanpakken.

Aandachtsvelders infectiepreventie vormen een onmisbare schakel tussen de werkvloer en de infectiecommissie/deskundige infectiepreventie. De IGJ constateert dat bij organisaties waar aandachtsvelders aanwezig zijn het infectiepreventiebeleid zichtbaar beter wordt uitgevoerd op de werkvloer. 

De scholing
De onderwerpen basishygiëne en antibioticaresistente komen ruimschoots aan bod in deze opleiding. Daarnaast leer je hoe collega’s mee te nemen in de gedragsverandering die nodig is ten aanzien van infectiepreventie. En je leert hoe je je collega’s kan motiveren om op een goede manier hygiënisch te werken. Aan het eind van de opleiding ga je met een concreet plan van aanpak terug naar je organisatie.

Organisatie
De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3 uur. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden opdrachten uitgevoerd binnen de eigen afdeling/locatie.

Na afloop

• Heb je meer kennis over basishygiëne en antibioticaresistentie

• Weet je hoe je je collega’s kan motiveren

• Heb je een concreet plan waarmee je aan de slag kan binnen je eigen organisatie.

 

Praktische informatie

Datum 15 oktober én 19 november 2024

Tijd 13.00-16.00 uur

Locatie Geniet in de Weerd, Arnhem

Accreditatie V&VN (6 punten)

Aanmelden bij secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl

Kosten aan deze opleiding zijn géén kosten verbonden.

 

Opmerkingen vorige deelnemers:

'Goed van inhoud, en afwisseling.'
 
'Zinvol geweest, gaf ons inspiratie om hier mee verder aan de slag te gaan. Leuk om interactief bezig te zijn tijdens de lessen (niet alleen theorie) Goede dynamiek tijdens deze lessen. Leuk om te zien hoe anderen ( in andere werkvelden) met het onderwerp hygiëne en infectiepreventie aan de slag zijn gegaan.' 
 
'De opleiding was in mijn ogen te kort omdat ik hier graag nog veel meer over zou willen leren. Het is zo dat ik voor nu genoeg handvaten heb. Daarom ben ik ook zeer tevreden over deze opleiding.'

Zij geven de opleiding gemiddeld een 8.

 

Vragen & meer informatie
Klik hier voor de flyer.

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Stuur dan een mail met je naam en functie naar secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl.