Agenda 221006 Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie
6 oktober 2022 t/m 10 november 2022

Aandachtsvelders infectiepreventie vormen een onmisbare schakel tussen de werkvloer en de infectiecommissie/deskundige infectiepreventie. In organisaties waar aandachtsvelders aanwezig zijn wordt het infectiepreventiebeleid zichtbaar beter uitgevoerd op de werkvloer (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, 2006).

Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie

Een deskundige infectiepreventie zal twee keer per jaar vanuit het zorgnetwerk GAIN de opleidingen verzorgen. Tijdens de opleiding zal onder andere aandacht geschonken worden aan handhygiëne, basishygiëne, antibioticaresistentie, hoe je gedrag ten aanzien van hygiëne en infectiepreventie bij je collega’s kan beïnvloeden en hoe je je collega’s kan motiveren.

Organisatie

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van elk ongeveer 3 uur. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden opdrachten uitgevoerd binnen de eigen afdeling/locatie. Na afloop van de opleiding ga je naar huis met een concreet plan van aanpak waarmee je aan de slag kan gaan binnen de eigen afdeling/locatie.  De opleiding is geaccrediteerd bij de V&VN.

Praktische informatie

Datum 6 oktober én 10 november 2022

 Tijd 13.00-16.00 uur

Locatie Geniet in de Weerd, Arnhem

QRcode vereist.

Accreditatie V&VN 6 punten

Aanmelden bij secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.

Opmerkingen vorige deelnemers:

'Goed van inhoud, en afwisseling'
 
'Zinvol geweest, gaf ons inspiratie om hier mee verder aan de slag te gaan. Leuk om interactief bezig te zijn tijdens de lessen (niet alleen theorie) Goede dynamiek tijdens deze lessen. Leuk om te zien hoe anderen ( in andere werkvelden) met het onderwerp hygiëne en infectiepreventie aan de slag zijn gegaan.' 
 
'De opleiding was in mijn ogen te kort omdat ik hier graag nog veel meer over zou willen leren. Het is zo dat ik voor nu genoeg handvaten heb. Daarom ben ik ook zeer tevreden over deze opleiding.'

Zij geven de opleiding gemiddeld een 8.

 

Vragen & meer informatie

Klik hier voor de flyer.

Neem contact op met Annette Kraaijeveld, telefoon 06 50 16 96 95
of via secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl