Home Nieuws Terugblik infectiepreventieweek

16 december 2021

Terugblik infectiepreventieweek

Van 1 tot 5 november vierde Nederland de infectiepreventieweek. Voor het eerst werkten alle zorgnetwerken daarin samen. Vijf dagen op rij lichtten we samen steeds een ander thema uit. Het werd één groot feest en dat wierp zijn vruchten af, ook in de media!

Wat kwam er aan bod?

Vijf dagen op rij kon je alles leren over handhygiëne, uitbraakmanagement, reiniging & desinfectie, isolatie & persoonlijke beschermingsmiddelen, en gedragsverandering. Het programma bestond uit webinars, een bingo, een quiz en een landelijke infectionary challenge. Wil je een terugblik of meer weten? Ga dan naar www.infectiepreventieweek.nl. Je vindt daar de vijf korte filmpjes die we als vooraankondiging maakten en je kunt er de webinars terugkijken. Op dezelfde site staat ook aanvullende informatie over de vijf thema’s én over de zorgnetwerken.

Wat leverde het op?

Alleen al in de GAIN-regio (Gelderland) bestelden meer dan 90 zorgorganisaties en huisartsenpraktijken een actiepakket om zelf mee aan de slag te gaan. We verstuurden zelfs een pakket naar een zorginstelling op Aruba. Ook in de media ging de infectiepreventieweek zeker niet ongemerkt voorbij: De Gelderlander publiceerde een artikel over dilemma’s in de zorg, onze LinkedIn berichten werden 3000 keer bekeken en OMT-lid Marion Koopmans maakte via Twitter melding van de infectiepreventieweek. Dus je begrijpt: volgend jaar organiseren we samen opnieuw een infectiepreventieweek!

Heb je de infectiepreventieweek gemist, maar wil je wel aan de slag met jouw organisatie? Vraag een digitaal actiepakket aan via secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl.