Home Nieuws Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie

1 juli 2021

Aandachtsvelders infectiepreventie vormen een onmisbare schakel tussen de werkvloer en de infectiecommissie/deskundige infectiepreventie. In organisaties waar aandachtsvelders aanwezig zijn wordt het infectiepreventiebeleid zichtbaar beter uitgevoerd op de werkvloer (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, 2006).

Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie

Een deskundige infectiepreventie zal twee keer per jaar vanuit het zorgnetwerk GAIN de opleidingen verzorgen. Tijdens de opleiding zal onder andere aandacht geschonken worden aan handhygiëne, basishygiëne, antibioticaresistentie, hoe je gedrag ten aanzien van hygiëne en infectiepreventie bij je collega’s kan beïnvloeden en hoe je je collega’s kan motiveren.

Organisatie

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van elk ongeveer 3 uur. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden opdrachten uitgevoerd binnen de eigen afdeling/locatie. Na afloop van de opleiding ga je naar huis met een concreet plan van aanpak waarmee je aan de slag kan gaan binnen de eigen afdeling/locatie.  De opleiding is geaccrediteerd bij de V&VN.

Praktische informatie

Datum 8 oktober en 12 november 2021

 Tijd 13.00-16.00 uur

Locatie Geniet in de Weerd, Arnhem

Accreditatie V&VN

Aanmelden bij secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.

Klik hier voor de flyer.

Vragen & meer informatie

Neem contact op met Annette Kraaijeveld, telefoon 06 50 16 96 95
of via secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl