Home Agenda Webinar Verbeteren van handhygiëne en gebruik handschoenen in de langdurige zorg en thuiszorg

8 juni 2023

Weet jij op welke momenten je je handen moet wassen of desinfecteren tijdens de zorg? En weet jij wanneer je wel handschoenen moet dragen en wanneer het beter is om dat niet te doen? Ben je ook op zoek naar waarom het belangrijk is om handhygiëne goed te uit te voeren en wat de juiste momenten zijn voor het dragen van handschoenen? Dan is dit webinar wat voor jou!

Handhygiëne en handschoenen dragen

Als je in de zorg werkt is het belangrijk om te weten hoe je cliënten en je zelf kunt beschermen tegen infectieziekten. Belangrijke onderdelen daarvan zijn handhygiëne en het gebruik van handschoenen. Als je dat niet goed uitvoert dan kun je juist een risico op besmetting met een infectieziekte vergroten. Dat kan gevolgen hebben voor de cliënten die je verzorgt of voor je zelf.

Webinar

Aan de hand van praktische voorbeelden leer je tijdens dit webinar op welke momenten je handhygiëne moet toepassen én waarom. Ook laten we zien wanneer je handschoenen moet dragen en wanneer juist niet. En wat het belang is van handen wassen of desinfecteren voor of na het aan- of uittrekken van handschoenen.  

Klik hier voor de flyer.

Accreditatie aangevraagd V&VN VHIG

Aanmelden GAIN | Verbeteren van handhygiëne en gebruik handschoenen in de langdurige zorg en thuiszorg. (bijeenkomst.online)