Home Agenda Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie

21 maart 2023 t/m 20 april 2023

Opleiding Aandachtsvelders Infectiepreventie

Aandachtsvelders infectiepreventie vormen een onmisbare schakel tussen de werkvloer en de infectiecommissie/deskundige infectiepreventie. In organisaties waar aandachtsvelders aanwezig zijn wordt het infectiepreventiebeleid zichtbaar beter uitgevoerd op de werkvloer (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, 2006).

Een deskundige infectiepreventie zal twee keer per jaar vanuit het zorgnetwerk GAIN de opleidingen verzorgen. Tijdens de opleiding zal onder andere aandacht geschonken worden aan handhygiëne, basishygiëne, antibioticaresistentie, hoe je gedrag ten aanzien van hygiëne en infectiepreventie bij je collega’s kan beïnvloeden en hoe je je collega’s kan motiveren.

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van elk ongeveer 3 uur. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden opdrachten uitgevoerd binnen de eigen afdeling/locatie. Na afloop van de opleiding ga je naar huis met een concreet plan van aanpak waarmee je aan de slag kan gaan binnen de eigen afdeling/locatie.  

De opleiding is geaccrediteerd bij de V&VN.

Klik hier voor de flyer.

Vragen & meer informatie

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Stuur dan een mail met je naam en functie naar secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl