Home Agenda 230309 Netwerkbijeenkomst infectiecommissies langdurige zorg

9 maart 2023

Infectiepreventie, hoe pak je dit aan?

Netwerkbijeenkomst voor infectie-commissieleden in de langdurige zorg

Herken je dit? Je zit al een tijd in de infectiecommissie en er zijn er al mooie eerste stappen gezet maar weet je niet hoe het nu verder moet? Of het is lastig als infectiecommissie gehoord te worden binnen je organisatie. Deze middag delen deskundigen infectiepreventie en artsen (SO en AVG) die zelf onderdeel zijn van een infectiecommissie handige tips en ga je vooral zelf in gesprek met andere infectiecommissies. Er is ruimte voor het delen van goede voorbeelden en om te praten en te leren over de valkuilen die je tegenkomt. Zien we jou ook?

Voor wie is het?

Deze bijeenkomst is voor alle leden van infectiecommissies die in de langdurige zorg werken. Dus kom jij uit de gehandicaptenzorg of verpleeghuiszorg, en zit jij in de infectiecommissie dan ben je van harte welkom.

Wat gaan we doen?

De middag start met een centraal gedeelte. Iemand van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) deelt uitkomsten van inspecties, en vertelt of een functionerende infectiecommissie hier een verschil in maakt. Vervolgens zal een bestuurder van een zorgorganisatie zijn ervaringen delen hoe de infectiecommissie binnen zijn organisatie functioneert. Hierna gaan jullie zelf aan de slag met een drietal workshops over de organisatie, taken en rollen binnen een infectiecommissie. Deze workshops zullen gegeven worden door een specialist ouderengeneeskunde/arts voor verstandelijk gehandicapten samen met een deskundige infectiepreventie. In de workshops is veel ruimte om eigen ervaringen te delen en van elkaar te leren. Het belooft een interactieve en inspirerende middag te worden!

Vragen & meer informatie

Wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst? Stuur dan een mail met je naam en functie naar secretariaat@zorgnetwerk-gain.nl.